Praktijk

De rijlessen plan jij zelf in via een app op je telefoon. In deze app reserveer jij je rijlessen, heb je inzicht in je vorderingen doormiddel van de digitale leskaart en kan jij je facturen inzien. Ophalen en wegbrengen kan thuis of op een andere vooraf opgegeven locatie.

Een rijles duurt standaard 90 minuten. Mocht dit te lang voor jou zijn dan passen wij de lestijd aan aan de tijd dat jij je goed kan focussen. Iedere rijles sluit ik af met het opgeven van huiswerk. Dit huiswerk bestaat uit een stukje lezen en een bijbehorend filmpje bekijken. Dit vind je allemaal terug in je leerlingenapp. Hierdoor weet jij precies wat wij de volgende les gaan doen en kan jij je van tevoren voorbereiden op de praktijkles. Dit zorgt voor meer effectieve lestijd omdat de uitleg van het lesonderdeel tijdens de les hierdoor korter is.

Elke rijles word jij opgehaald door mij. De gehele lestijd wordt volledig aan jou besteed omdat je bij mij geen leerlingen thuis hoeft te brengen die voor jou of na jou rijles hebben.

Theorie

Naast het volgen van de rijlessen moet jij zelf aan de slag met het leren van de theorie. Er zijn meerdere mogelijkheden om jouw theorie te leren. Kies zelf wat voor jou het beste is:

Boek € 20,-
Lezen en leren waar jij wil. Alle theorie staat in het theorieboek verdeeld in de onderdelen zoals het CBR ook haar examens heeft ingedeeld.

1000 Oefenvragen € 25,-
Na het leren van je theorie uit het boek kan je met deze kaart 1000 oefenvragen maken.

iTheorie nu voor € 50,- 
iTheorie is een online leerprogramma. Ideaal voor leerlingen die het fijn vinden om vanachter een computer te leren. Meer informatie via iTheorie.

Theorie Toppers
Vind jij leren lastig of heb jij moeite met lezen door bijvoorbeeld dyslexie? Dan is de online videocursus iets voor jou. Kijk voor meer informatie hier.

Theorie-examen plannen

Plan je theorie-examen alleen via de officiële website van het CBR.

Doe je het via een andere site dan betaal je waarschijnlijk te veel. Zonde toch?

Naar het CBR

Tussentijdse toets

Als jij ongeveer op 2/3 van je rijopleiding zit kan ik een tussentijdse toets gaan plannen. Dit is geen verplichting maar wel een aanrader wat mij betreft. Tijdens de tussentijdse toets krijg je een kijkje in de keuken van het CBR. Een tussentijdse toets gaat exact hetzelfde als een praktijkexamen. Jij kan alleen niet zakken of slagen. De examinator weet ook dat je nog geen volleerd bestuurder bent dus als het echt nodig is zal hij of zij je helpen. Na de ‘examenrit’ bespreek je samen met de examinator en mij de rit. Je krijgt hier tips en tricks waar je nog aan moet werken voor je praktijkexamen. Mocht je het examenonderdeel van de bijzondere verrichtingen voldoende afleggen tijdens de toets dan krijg je vrijstelling voor het eerste examen.

Het doel van een tussentijdse toets is vooral om te wennen aan een examensituatie. Je verdiensten zijn een advies van de examinator en misschien wel je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen.

  • Alvast wennen aan de examensituatie met een echte examinator

  • Vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen

  • Bewezen hogere kans van slagen voor je eerste examen

Praktijkexamen

Om uiteindelijk je rijbewijs te halen zal jij na het theorie-examen en eventueel de tussentijdse toets praktijkexamen gaan doen. Deze plan ik in overleg met jou in. Wanneer wij samen vinden dat jij er bijna aan toe bent dan prikken wij een datum. Hoeveel lessen jij nodig hebt voordat je op examen gaat is vooraf moeilijk in te schatten. De één heeft aan 35 uur genoeg om examen te doen terwijl een ander misschien wel het dubbele nodig heeft. Het hangt van veel factoren af hoe snel jij op examen kan. Ik vind het vooral belangrijk jou goed op te leiden tot een zelfstandige chauffeur zodat jij na het behalen van je rijbewijs vol zelfvertrouwen alleen de weg op kan.

70%

Aanmelden

Ben je enthousiast en wil je starten met je rijopleiding? Ga dan naar de aanmeldpagina voor de laatste belangrijke informatie en om je aan te melden!