Faalangst

Faalangst is een vervelende stoornis die je verschrikkelijk in de weg kan zitten. Het zorgt voor stress, zweten, trillen en blokkades in het functioneren. Gelukkig weet ik dat faalangst geen aanstelleritis is maar een serieus ding om rekening mee te houden tijdens jouw rijopleiding. Ik heb naast de vele bijscholingen een opleiding gevolgd tot mental coach. Hierdoor heb ik extra kennis om jou op de juiste manier te begeleiden tijdens de rijlessen.

De eerste lessen zullen verschrikkelijk spannend zijn. Daarom bouw ik het autorijden stapsgewijs op. Ik verwacht echt niet dat jij de eerste rijles zo in één keer wegrijdt. De lesauto is uitgerust met volledige dubbele bediening. Als jij de eerste keer gaat rijden laat ik je om te wennen eerst alleen maar sturen. De rest van de bediening zoals gas geven, remmen en schakelen neem ik voor mijn rekening. Gaat het sturen goed dan mag je proberen of het gas geven ook lukt en zo gaan wij stapje voor stapje verder.

Ik heb ervaring met zwaardere angst- en paniekstoornissen. Wist jij dat het mogelijk is om in samenspraak met jouw therapeut of psycholoog een traject te volgen om je rijbewijs te halen?

“Naast de bijscholing faalangstinstructeur heb ik een opleiding tot mental coach gevolgd. Mental coach klinkt al snel een beetje zweverig maar dat ben ik absoluut niet. Ik leg voornamelijk de focus op je gedachten en je mindset. Ik help jou om je negatieve gedachten om te zetten naar positieve en vaak realistische gedachten. Hierdoor leer jij op een goede manier met je angst om te gaan en misschien in de toekomst wel te overwinnen.”

Rijangst

Autorijden lijkt voor velen vanzelfsprekend. Helaas zijn er ook veel rijbewijsbezitters die niet meer alles kunnen of durven. Zij hebben een angst ontwikkeld voor bepaalde verkeerssitiuaties en vermijden deze situaties maar al te graag. Of het nu fileparkeren is, op de snelweg rijden, drukke verkeerspleinen of andere zaken die je dagelijks in het verkeer kan tegenkomen. Het lukt niet meer.

Herken jij jezelf in bovenstaande, wil jij iets aan jouw angst doen en weer net zoals vroeger aan het verkeer deelnemen? Dan is rijangstbegeleiding iets voor jou.

Tijdens dit coachtraject gaan wij samen op pad om aan jouw angsten te werken. Wij gaan ontdekken wat de angst is en waar het vandaan komt. Als wij weten hoe jouw angst eruitziet dan gaan we hier samen aan werken. Wij maken samen een plan van aanpak waar jij je prettig bij voelt. Forceren heeft geen zin maar stapsgewijs vorderingen maken is de basis van het succes.

Ben jij in behandeling van een therapeut? Dan kunnen wij jouw coachplan laten aansluiten op de lopende therapie. Overleg altijd van tevoren met jouw therapeut of het coachtraject verdere behandeling niet in de weg gaat zitten.

Heb jij door een verkeersongeval angsten opgebouwd waar je vanaf wilt? Dan is het vaak mogelijk om de kosten vergoed te krijgen. Informeer hiervoor bij je verzekeringsmaatschappij of letselschadeadvocaat.

Meld je hier aan voor de rijangstbegeleiding en start binnen enkele weken.