WRM-bijscholingen

Iedere rijinstructeur is volgens de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen 1993 (WRM) verplicht zich te laten bijscholen voor het behoud van de lesbevoegdheid. Iedere vijf jaar zal de rijinstructeur hiervoor meerdere dagdelen een bijscholing moeten volgen. Binnen die vijf jaar moet je zes dagdelen theoretische bijscholing volgen waarvan vier dagdelen vrije keuze is en twee dagdelen verplicht een onderwerp over het RVV of de Wegenverkeerswet.

Als je kiest voor één van mijn bijscholingen dan kies je voor een interactieve dag. Je komt niet alleen om je bijscholingsuren af te laten vinken maar om ook daadwerkelijk naar huis te gaan met nieuwe kennis en inzichten. Ik vind het belangrijk dat een bijscholing niet voelt als een verplichting maar als een dag waar je kennis deelt en kennis opdoet samen met jouw vakgenoten. De bijscholingen vinden plaats in Zutphen met maximaal 9 personen. Door deze kleine setting creëren wij de ruimte en mogelijkheid om doeltreffend interactief met elkaar en de bijscholing bezig te zijn.

De kosten voor de bijscholingen bedragen €175 per dag exclusief btw. De prijs is all-in: Inclusief lunch, koffie, thee, administratiekosten en kosten IBKI.

Heb jij interesse in één van mijn bijscholingen? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Ik zal jou dan op de hoogte houden over de eerst volgende datum. Bij voldoende interesse zullen alle bijscholingen minimaal eenmaal per jaar gegeven worden.

De bijscholingen kunnen ook gegeven worden op locatie. Voor meer informatie kan je contact met mij opnemen zodat wij de wensen en mogelijkheden samen kunnen bespreken.

WRM 20 Faalangstinstructeur | 2 dagdelen | €175 excl. btw 
Wij komen het allemaal tegen in de dagelijkse praktijk: faalangst. Maar wat is nou faalangst en hoe ga je hiermee om? Tijdens deze bijscholing ga jij ontdekken wat faalangst is en krijg jij tools mee naar huis om een leerling met faalangst op een juiste wijze te begeleiden tijdens de rijopleiding. Deze bijscholing bestaat niet alleen uit droge theorie maar bevat ook een interactief deel waar wij gezamenlijk zullen “oefenen” in het toepassen van de theorie welke jij leert tijdens deze bijscholing.

In mijn rijschool melden veel leerlingen zich aan met faalangst en andere angststoornissen. In 2018 heb ik een HBO opleiding tot mental coach afgerond. Deze kennis en mijn praktijkervaring deel ik graag met jullie.

WRM 28 Het RVV. Vernieuwingen en enkele belangrijke onderdelen | 2 dagdelen | €175 excl. btw
Deze bijscholing is één van de verplichte opties die je moet volgen iedere vijf jaar. De titel zegt het al: Welke regels zijn er de afgelopen tijd veranderd en welke regels verdienen wat extra aandacht? Wij gaan het niet hebben over stoppen voor rood licht. Maar we gaan juist opzoek naar bepaalde uitzonderingen en grappige weetjes die jij dan weer mee kan nemen naar de lesauto. Een mooie opfriscursus waar jij zeker wijzer van terugkomt.

Ik geef zelf klassikale theoriecursussen voor rijbewijsleerlingen. Wat de leerling moet weten is pittig. Maar weet jij alle regels? Dit gaan wij testen met een theorieexamen tijdens deze bijscholing. Zal jij slagen volgens de CBR-normering?

WRM 26 Coaching en feedback geven | 2 dagdelen | €175 excl. btw
Tijdens de rijopleiding zijn wij continu bezig om het maximale uit onze lessen en leerlingen te halen. We vertellen onze leerlingen hoe zij het beste kunnen schakelen, hoe je de verkeersregels op een juiste wijze toepast en hoe jij je als bestuurder het beste kan gedragen in het verkeer. Uiteindelijk willen wij allemaal een zelfstandige chauffeur afleveren bij het CBR. Maar hoe creëer je nu een optimaal leerklimaat voor de leerling en voor jezelf? Hoe geef je op een doeltreffende wijze feedback zodat de leerling gaat nadenken over zijn of haar eigen handelen? Wat is jouw rol in het coachingsproces? Een waardevolle bijscholing die jou beter maakt en jouw kwaliteit als opleider verhoogd.

WRM 59 Hoe te handelen als een voorrangsvoertuig u nadert | 2 dagdelen | €175 excl. btw 
O jee, er nadert een voorrangsvoertuig. Wat nu? Weet jij wat je moet doen of wat handig is? Aan welke wetten en regels is de bestuurder van het voorrangsvoertuig gebonden? Hoe kan je dit oefenen met jouw leerling? Op al deze vragen ga jij antwoord krijgen tijdens deze bijscholing. Om te begrijpen wat een voorrangsvoertuig wel of niet mag bestaat de bijscholing uit een stuk theorie over wet- en regelgeving. Naast deze theorie gaan wij ook de praktijk in om handvatten mee te geven hoe jij dit kan integreren in de rijles zodat jij jouw leerlingen kan voorbereiden voor een confrontatie met een voorrangsvoertuig.

Ik ben bevoegd rijinstructeur optische- en geluidssignalen. Vanuit deze expertise deel ik graag mijn kennis met jullie.

WRM 30 Autisme, ADHD en aanverwante stoornissen tijdens de rijles | 2 dagdelen | €175 excl. btw
Leerlingen met een informatieverwerkingsprobleem als autisme, ADHD en aanverwante stoornissen leren en denken anders dan leerlingen zonder deze problematiek. Om deze leerling goed te kunnen begeleiden is het van belang om zijn manier van denken te begrijpen. Hoe verwerkt deze leerling de informatie die op hem of haar af komt, hoe ziet, begrijpt en ervaart de leerling de wereld om zich heen? En nog belangrijker: hoe kun je, als instructeur, de leerling helpen op een prettige overzichtelijke manier de complexe vaardigheid van het autorijden te leren?

Aanmelden voor een WRM-bijscholing

    Na het verzenden van jouw aanmelding ontvang jij binnen enkele dagen een factuur voor een aanbetaling van 30%. Na de aanbetaling is jouw aanmelding definitief. Het restant van de factuur dient uiterlijk 4 weken voor de bijscholing te zijn voldaan.