Praktijk

De rijlessen plan jij zelf in via een app op je telefoon. In deze app reserveer jij je rijlessen, heb je inzicht in je vorderingen doormiddel van de digitale leskaart en kan jij je facturen inzien. Ophalen en wegbrengen kan thuis of op een andere vooraf opgegeven locatie.

Een rijles duurt standaard 90 minuten. Mocht dit te lang voor jou zijn dan passen wij de lestijd aan aan de tijd dat jij je goed kan focussen. Iedere rijles sluiten wij af met het opgeven van huiswerk. Dit huiswerk bestaat uit een stukje lezen en een bijbehorend filmpje bekijken. Dit vind je allemaal terug in je leerlingenapp. Hierdoor weet jij precies wat wij de volgende les gaan doen en kan jij je van tevoren voorbereiden op de praktijkles. Dit zorgt voor meer effectieve lestijd omdat de uitleg van het lesonderdeel tijdens de les hierdoor korter is.

Elke rijles word jij opgehaald door alleen Bram of Berdien. Je hebt altijd dezelfde instructeur. De gehele lestijd wordt volledig aan jou besteed omdat je bij ons geen leerlingen thuis hoeft te brengen die voor jou of na jou rijles hebben.

Theorie

Naast je praktijklessen moet jij ook aan de slag met je theorie. Wij adviseren om rond je 10e rijles klaar te zijn voor je theorie-examen. Deze kan jij zelf inplannen via de website van het CBR. Hoe jij je theorie leert is helemaal aan jou. Dit kan doormiddel van een boek met oefenexamens of via een online theoriecursus (iTheorie). Beide producten zijn bij ons te verkrijgen en zitten in het startpakket als jij bij ons begint.

In het land zijn ook theoriecursussen te volgen. Vaak ga je een dag op cursus en daarna gelijk op examen. Deze bedrijven garanderen dat je slaagt na één dag. Onze ervaring met deze cursussen is dat de kans van slagen inderdaad erg hoog is. Helaas maken zij gebruik van je kortetermijngeheugen en het aanleren van trucjes. Je zult begrijpen dat de werkelijke theoriekennis hierdoor niet goed aangeleerd wordt en jij na een week of twee het grootste deel weer vergeten bent. Wij raden dit soort cursussen dan ook sterk af en adviseren je doormiddel van thuisstudie je theorie te halen.

Theorie-examen plannen

Plan je theorie-examen alleen via de officiële website van het CBR.

Doe je het via een andere site dan betaal je waarschijnlijk te veel. Zonde toch?

Naar het CBR

Tussentijdse toets

Als jij ongeveer op 2/3 van je rijopleiding zit kunnen wij een tussentijdse toets gaan plannen. Dit is geen verplichting maar wel een aanrader wat ons betreft. Tijdens de tussentijdse toets krijg je een kijkje in de keuken van het CBR. Een tussentijdse toets gaat exact hetzelfde als een praktijkexamen. Jij kan alleen niet zakken of slagen. De examinator weet ook dat je nog geen volleerd bestuurder bent dus als het echt nodig is zal hij of zij je helpen. Na de ‘examenrit’ bespreek je samen met de examinator en je instructeur de rit. Je krijgt hier tips en tricks waar je nog aan moet werken voor je praktijkexamen. Mocht je het examenonderdeel van de bijzondere verrichtingen voldoende afleggen tijdens de toets dan krijg je vrijstelling voor het eerste examen.

Het doel van een tussentijdse toets is vooral om te wennen aan een examensituatie. Je verdiensten zijn een advies van de examinator en misschien wel je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen.

  • Alvast wennen aan de examensituatie met een echte examinator

  • Vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen

  • Bewezen hogere kans van slagen voor je eerste examen

Praktijkexamen

Om uiteindelijk je rijbewijs te halen zal jij na het theorie-examen en eventueel de tussentijdse toets praktijkexamen gaan doen. Deze plannen wij in overleg met jou in. Wanneer wij samen vinden dat jij er bijna aan toe bent dan prikken wij een datum. Hoeveel lessen jij nodig hebt voordat je op examen gaat is vooraf moeilijk in te schatten. De één heeft aan 35 uur genoeg om examen te doen terwijl een ander misschien wel het dubbele nodig heeft. Het hangt van veel factoren af hoe snel jij op examen kan. Wij vinden het vooral belangrijk jou goed op te leiden tot een zelfstandige chauffeur zodat jij na het behalen van je rijbewijs vol zelfvertrouwen alleen de weg op kan.

90%