Trekkerrijbewijs

/Trekkerrijbewijs
Trekkerrijbewijs2018-12-31T16:11:50+00:00

Trekkerrijbewijs

Sinds 1 juli 2015 ben je verplicht om in het bezit te zijn van een T-rijbewijs op het moment dat je de openbare weg op wilt met een landbouw-of bosbouwtrekker of met een motorrijtuig met beperkte snelheid. Heb je voor 1 juli 2015 je B -of C-rijbewijs gehaald dan heb je nog de tijd om voor 1 juli 2025 je T op je rijbewijs bij te laten zetten. Dit kan je doen als je bijvoorbeeld je rijbewijs gaat verlengen.

Ben je nog niet in het bezit van een B -of C-rijbewijs van voor 1 juli 2015 dan ben je hier aan het goede adres. Brams Rijschool kan jou helpen aan je T-Rijbewijs en daarnaast hebben we een leuke aanbieding om kort achter elkaar je T -en B-rijbewijs te halen.

Omdat het opleiden van rijbewijskandidaten voor zowel  het B als het T-rijbewijs een vak apart is hebben wij een goede samenwerking met de experts op het gebied van trekkerrijbewijzen. Wij hebben een nauwe samenwerking met CTR uit Baak die de uitvoerende partij is om jou op te leiden tot een volwaardig trekkerbestuurder. Bij CTR werken ervaren instructeurs uit de praktijk. Dit zijn ervaren praktijkmensen uit de landbouw -en loonwerksector.

Verloop rijopleiding T-rijbewijs

Wanneer je van start gaat met de rijopleiding voor je T-rijbewijs ga je de volgende stappen doorlopen:

 1. Introductieavond
 2. Thuisstudie theorie d.m.v. E-Learning
  • iedere week een inloopavond voor bijles en examentraining
 3. Theorie-examen bij het CBR
 4. Praktijkavond in Baak
  • Instructie en uitleg over het voertuig. Waaronder documenten en aan/afkoppelen
 5. Praktijkdag met rijlessen en examentraining
  • Je gaat nu leren rijden op de openbare weg
 6. Extra rijlessen en examentraining indien wenselijk
 7. 1 uur examentraining en praktijkexamen

De kosten

Ben je 15,5 jaar dan is het tijd om je aan te melden. Wij hebben te maken met wachttijden bij het CBR en om er voor te zorgen dat je kort na je 16e verjaardag praktijkexamen kan doen is het belangrijk om je op tijd aan te melden. In de tussentijd kan je je helemaal richten op je theorie.

De kosten van een T-rijbewijs zijn €1.325,- inclusief b.t.w. op basis van het stappenplan zoals je hiernaast hebt kunnen lezen. Is het nodig om extra lessen te nemen dan kosten deze €103,- per uur. Je instructeur zal je hier indien nodig over informeren en uitleggen waar je nog wat extra tijd voor nodig hebt. De betaling van de trekkeropleiding dient binnen 14 dagen na aanmelding volledig te zijn betaald per factuur.

Combipakket T – en B-rijbewijs

Heb je de smaak te pakken na het behalen van je T-rijbewijs dan kan je direct door met je B-rijbewijs. Het B-rijbewijs heeft veel raakvlakken met je T-rijbewijs dus je kan dan wat vlotter dan een gemiddelde leerling door voor je B-rijbewijs. Vanaf je 16e jaar mag je op voor je theorie B en vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met je praktijklessen. Ben je 17 dan kunnen we naar het CBR voor je praktijkexamen auto.

Als je via Brams Rijschool je T-rijbewijs haalt dan krijg je op je eerste 10 lessen van 90 minuten voor je autorijbewijs 15% korting.

Ben je na het lezen van deze pagina geïnteresseerd geraakt neem dan contact met ons op of meld je direct aan voor je rijopleiding!