Doven en slechthorenden

Brams Rijschool biedt rijles op maat voor doven en slechthorenden. In het lesprogramma heb ik aanpassingen gedaan zodat het voor doven en slechthorenden minder beperkingen geeft om rijles te volgen. Omdat slechthorendheid in veel gradaties voorkomt maakt iedere slechthorende gebruik van andere hulpmiddelen. Geef gewoon aan waar jij behoefte aan hebt.

Ik geef rijles vanuit Zutphen. Woon jij niet in de regio dan is het mogelijk om af te spreken dat ik je van een treinstation ophaal. Dit kan station Deventer zijn of station Zutphen. Kom je van ver dan kan je er voor kiezen om twee uur achter elkaar te lessen zodat de reistijd een beetje in verhouding staat met je lestijd.

Heb je na het lezen van alle informatie vragen of wil jij je opgeven voor een gratis proefles? Maak dan gebruik van het contactformulier op deze pagina.

 

 

Vooruit in vak

Lesvoorbereiding
In het begin van de rijopleiding krijg je van mij vooraf informatie over de volgende rijles. Wat we gaan doen en met uitleg van een nieuw aan te leren onderdeel. Hierdoor weet je wat de bedoeling is tijdens de les en hoef ik in de auto alleen nog aanvullende uitleg te geven. Deze uitleg in de auto zal ondersteund worden met een praktijkvoorbeeld waar ik een demonstratie zal geven van het nieuwe onderdeel.

Communicatie
Ik heb mij verdiept in spraakafzien en NGT. Om tijdens het rijden spraakafzien voor jou mogelijk te maken is het mogelijk om een extra spiegel op te hangen waarin jij mijn gezicht goed kan zien. Dat maakt het communiceren in de auto tijdens het rijden een stuk gemakkelijker. Ter aanvulling ligt er schrijfgerei in de auto om er zeker van te zijn dat we elkaar altijd kunnen vertellen wat wij willen.

Instructiekaarten
Ik heb instructiekaarten in de auto liggen voor rijrichtingen en bijzondere verrichtingen. Bijvoorbeeld  “PARKEEROPDRACHT”.  De kaarten zijn op A5 formaat en houd ik omhoog in de auto zodat ze in één oogopslag goed te lezen zijn voor jou. Hierdoor kan jij je aandacht tijdens het rijden op de weg houden en is het niet nodig om de spiegel voor spraakafzien continu in de gaten te houden.

 

Contactformulier

Meer informatie over dit bordje? Klik erop.