ADHD

/ADHD
ADHD2018-12-30T21:53:28+02:00
Verkeersbord

ADHD zorgt voor concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsief gedrag. Waar Berdien haar ervaring uit het speciaal basisonderwijs meeneemt is Bram extra geschoold om op een goede manier rijles te kunnen geven aan leerlingen met ADHD. Het is voor ons dan ook niet vreemd om te communiceren met jou als je ADHD hebt. Wij snappen waar je tegenaan loopt en waar je sterke en zwakke punten liggen. Toch is de ene persoon met ADHD de andere niet en is het belangrijk om duidelijk aan te geven waar jij behoefte aan hebt.

Intake
Om duidelijk te krijgen waar jouw behoeftes liggen om probleemloos rijles te kunnen volgen komt één van ons aan het begin van de rijopleiding bij jou langs voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek is het prima wanneer er een begeleider of ouder aanwezig is. Wij kunnen dan met zijn allen jouw wensen inventariseren zodat de rijopleiding helemaal op maat is.

Maatwerk
Waar kan jij aan denken als we het hebben over maatwerk voor ADHD? Een rijles duurt normaal anderhalf uur. Deze tijd kan je aanpassen naar een tijd waarbij jij je concentratie het beste vast kan houden. Je kan dan bijvoorbeeld kiezen voor drie kwartier of een uur rijles. De uitleg van een lesonderdeel zal ik in kleine stappen doen. Zo krijg jij niet te veel informatie binnen waar je uiteindelijk niks mee kan. Tijdens de rijles mag jij altijd een time-out inlassen. We zetten dan de auto aan de kant en jij krijgt de ruimte om te doen wat jij prettig vindt. Wil je even uit de auto, een rondje lopen of  het even over iets anders hebben? Alles kan en alles mag.